Igiena dentara nu este doar pentru persoanele cu dinti.
Puteţi oferi copilului dumneavoastră un zambet mare pentru o durată lunga de de viaţă prin curatirea gurii lui de cand este foarte mic.
Începeţi prin a sterge uşor gingiile cu un prosop curat, umed sau tifon după ce il hraniti. Sugarii sunt foarte concentrati pe gura lor, aşa că ar trebui să se bucure de acest atinge. De cand începe să-i înmugurească dinţi, senzatia de carpe ude pe gingii va face ca senzatia de mancarime, iritare sa dispara. Ştergerea gingiilor va ajuta la eliminarea cariilor cauzatoare de bacterii si il va ajuta sa se obisnuiasca cu periuta de dinţi mai târziu.
Odată ce ii creste un dinte, între 6 şi 12 luni, puteti sa folositi o periuta de dinti pentru sugari. Asiguraţi-vă că este moale si rotunda, deci nu va zgâria gingiile micutului. Periajul doar cu apă este în regulă, dar în cazul în care medicul dentist recomandă pasta de dinti, utilizeazati o cantitate foarte mică, cam de marimea unui bob de mazare. Bebelusii se bucura, de obicei la aroma de pasta de dinţi şi adesea o inghit, iar ingestia de fluor poate provoca probleme de-a lungul timpului.
Periati-i dinţii după fiecare hrănire, şi din nou la culcare. Până acum el ar trebui să se bucure de sentimentul de a-i fi masate gingiile şi dinţii lui pentru curăţare!Păstrarea dintilor bebelusului curati este mai importanta decât vă puteţi da seama. Dintii de lapte au smaltul dintilor mai subţiri decât adulţi şi sunt mai vulnerabili la bacteriile care cauzeaza carii. Caria dentara la un copil este rapidă şi distructiva; patrunde rapid emailul, apoi dentina, şi infectează apoi terminatiile nervoase.
Dintii de lapte cad în cele din urmă, aşa că de ce ar trebui sa-i protejam dacă acestia sunt pierduti devreme?Cei mai mulţi stomatologi cred ca dintii de lapte ar trebui să rămână în gură, cat mai mult timp posibil, pentru a servi drept substituenţi pentru dintele adult care va urma. Atunci când dintii de lapte sunt pierduti devreme, dintii din jur au tendinta, de multe ori, de a se muta spre spaţiul gol. Acest lucru poate provoca dintii permanenti să se ordoneze strambi.
Sugari / copii: Periuţe de dinţi
Atunci când copilul se simte confortabil cu o periuţă de dinţi, perie dinţii de două ori pe zi cu o periuta de dinti speciala, suplimentar cu o carpa moale. Utilizaţi o mica parte de pasta de dinti dacă copilulului dumneavoastră îi place şi dacă sunteţi sigur că nu o va înghiţi. În caz contrar, este bine sa se spele, fără pastă de dinţi.
Sugari / copii: Folosirea atei dentare
Foloseste ata pentru dintii copilului tau in fiecare zi, şi să acorde o atenţie deosebită în locurile în care dinţii sunt aproape împreună. Ajuta în mod regulat copilul la igiena si folositi ata dentara până la varsta de 7 la 10 ani cand este capabil să se ingrijeasca singur. După aceea, a verifica eforturile sale ocazional.
Sugari / copii: Sindromul sticlei
Cea mai serioasă problemă dentară pentru copiii de vârstă mică se numeşte "sindromul sticlei" Acest lucru este cauza cariilor dentare prin prezenţa constantă in dieta sa a zaharurilor din lapte sau suc de fructe în gura unui copil. Se intampla atunci cand un copil are o sticla pentru perioade lungi în timpul zilei. Utilizaţi suzetele sau sticlele de apă pentru a împiedica această degradare severa a dintilor de lapte, şi întotdeauna curati dintii copilului si gingiile imediat după fiecare hrănire.
Sugari / Copii si învăţarea
Copiii invata cel mai bine prin imitare, asa ca aratati-le ca va periati dintii si folositi ata dentara. Laudă regulat eforturile lor de îngrijire si împreună cu un exemplu pozitiv de la tine, copilul va invata sa-si asigure igiena orala excelenta.Fluoroza se prezinta ca mai multe pete albe ca zăpada sau o pata maronie pe dintii permanenti. Copilul tau ar fi ingerat prea mult fluorid în anii cand dintii lui erau in formare. Aceasta poate veni de la înghiţirea de pastă de dinţi fluorurată ori consumul de bauturi conservate sau imbuteliata care contin apa fluorizata. Si alimentarea cu apa, de asemenea, ar putea conţine niveluri ridicate de fluor se adauga la această problemă.
Este o suzeta mai sigura pentru dintii copilului meu decât sa-si suga degetul ?
Ambele obiceiuri vor avea adesea efect asupra poziţiei dintilor din fata. Suzetele pot avea de fapt, un efect mai mare decat sugerea degetul mare, deoarece este un obiect flexibil, care se deformeaza sub presiune şi apoi revine la forma sa naturala. Exercitând o forţă activă împotriva dintilor, astfel încât denaturarea poziţiei dintelui va fi adesea mai mare decât cu obiceiul sugerii degetul mare. Deşi există unele controverse inerea de parte de copil a suzetei, la o anumita varsta, este un lucru necesar.
Negocierea cu copilul nu este un mod eficient ca acest obicei sa se incheie. Modul cel mai de succes este printr-o decizie unilaterală: copilul nu trebuie sa aiba suzeta la dispoziţie.