Cum sa evitam durerile de dinti la copii



Copilul meu are o durere de dinţi. Ce pot să fac înainte de a ajunge la dentist?

Copii mici care se plâng de o durere de dinţi într-un dinte de lapte au adesea un obiect străin (cum ar fi o particulă de alimente) depuse între dinţi. Chiar şi dinţii cu abces sunt rareori cauzeaza durere in dinti pentru copii. Primul lucru care trebuie facut este sa identificam locatia exacta a durerii prin atingerea dintelui care doare cu un singur deget. Apoi, ne asiguram ca folosirea atei dentare între dinţi în acea zona va disloce orice resturi. Adesea, acest lucru va oferi ajutor imediat.
Dacă nu, medicamente pentru durerile de bază, aspirina, ibuprofen pentru copii va fi de ajutor. În cele din urmă, aceste situatii sunt cel mai bine evaluate si tratate de catre medicul dentist.

Dacă sunteţi parinte, este probabil ca acest obicei sa va fie cunoscut:copilul alege din bucatarie un suc sau o bomboana. Mereu...

Rapoarte generale ale OMS au relevat o legatura intre bauturi indulcite consumate in timpul copilariei si consumul ridicat de zahăr în ani mai târziu. De ce? Pentru că la vârsta cand dintele unui copil erupe, tipurile de alimente care sunt introduse pot influenţa obiceiurile alimentare pentru o viaţă întreagă. Cu alte cuvinte, dacă un copil consuma alimente din bucăţi de cereale uscate, îndulcite, stafide, suc de fructe dulci sau, mai rău bauturi carbogazoase ; aceasta nevoie de zahăr poate să-l urmeze si la varsta adulta.

Sindromul de sticla (despre care am vorbit aici), este o consecinţă a expunerii indelungate la bauturi bogate in zaharuri. Zahărul alimentează bacteriile din gură, bacterii care dezintegrează dintii. Chiar şi băuturile etichetate "suc 100% natural", pot avea acest efect, deoarece acestea contin un nivel ridicat de fructoză, sub formă de zahăr care se găseşte în mod natural de fructe. Dintii de lapte sunt mult mai sensibili la aceste atacuri acide pentru ca au smaltul mai subţire şi mai uşor de pătruns de acid. Pentru a evita sindromul de sticla, părinţii sunt sfătuiţi să:
  • Limitati consumul de băuturi , altele decât apa si numai la orele mesei.
  • Limitati consumul de suc doar până la 10 la suta din dieta copilului dumneavoastră total.
  • Nu culcati copilul in pat cu o sticla care conţine altceva decat apă.
  • Nu aromati suzeta copilului prin scufundarea aceasteia în miere sau orice altă substanţă dulce.
  • Periati dintii copilului inainte de culcare
Deci, pe scurt, pentru a maximiza alimentaţia copilului tau si sanatatea lui dentara, şi pentru a încuraja pe tot parcursul vieţii obiceiuri alimentare sănătoase, este important să reduceţi la minimum expunerea sa la dulciuri, de toate tipurile atat timp cat este un copil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...